Google operators

Google operatorsGoogle Operators

Veel nieuwkomers die willen zoeken, realiseren zich niet hoe krachtig Google Search is voor het diagnosticeren van zoek-gerelateerde kwesties. Er zijn bepaalde manieren om meer over je website te komen weten doormiddel van 'operators' uit te voeren. Het uitvoeren van deze operatoren laat u pagina's zien die zijn geïndexeerd, u helpen opsporen van duplicaten en nog veel meer. Ga naar Google, en probeer deze zoekopdrachten:
 

site:joudomeinnaam.nl

Toont u alle pagina's die zijn geïndexeerd door Google. Hierlangs ziet u bijvoorbeeld voor deze website dat er 7 resultaten zijn. Als u het ook uitprobeert en u ziet dat het absurt veel resulaten zijn, dan zou je misschien een probleem hebben.
 

site:joudomeinnaam.nl inurl:www

Toont alleen pagina's die zijn geïndexeerd op uw site die 'www' in de URL bevatten. Met behulp van – inurl: www laat hij alleen het resultaat zien van je site waar geen www in voorkomt. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld subdomeinen hebt waar je niks vanaf weet. 


site:joudomeinnaam.nl "google"

Toont pagina's op uw domein dat een exacte tekenreeks bevatten. Probeer te zoeken naar een gemeenschappelijke foutmelding, zoals: "Sorry, maar we hebben niks op voorraad" of "Deze pagina is niet meer beschikbaar".

 

site:joudomeinnaam.nl intitle:"text goes here"

Toont pagina's dat een exacte tekenreeks in de <title> element op een pagina bevatten.

 

"Joumerknaam" site:joudomeinnaam.nl

Toon vermeldingen van uw merknaam, zonder zoekresultaten van uw website zelf. Dit is een geweldige manier om erachter te komen waar de vermeldingen van uw merknaam staan.

 

site:joudomeinnaam.nl filetype:pdf

Toont resultaten voor PDF-bestanden op een site. De filetype: operator werkt voor vrijwel alle bestandsformaten.

 

Meer informatie over google operators kunt u hier vinden.